Најновије вести, 100 godina NŠK

Serbiachess.org: 100 godina Novosadskog šahovskog kluba

Serbiachess.org: 100 godina Novosadskog šahovskog kluba

Danas (9. septembra 2022.) u novosadskom “Spensu”, je obeležen veliki jubilej Novosadskog šahovskog kluba – 100 godina od osnivanja!

Na prigodnoj svečanosti u prisustvu velikog broja zvanica iz pokrajinskih i gradskih sportskih struktura, šahovskih saveza, predstavnika sponzora, velikog broj šahista i ljubitelja drevne igre, uz prigodan kulturno-umetnički program rukovodstvo i čanovi NŠK-a su pokazali kako se neguje i čuva ugled kluba stican sada već jedan vek! Posebno je bio interesantan film o istorijatu kluba koji je radjen u produkciji Radio-televizije Vojvodina, a koji je podsetio sve prisutne na zanimljivosti iz klupske istorije, na sve svoje velemajstore i legende kluba, kao i na najveće rezultate kluba .

Predsednik kluba Krasoje Notaroš i direktor kluba Milorad Mića Lazić uručili su plakete zaslužnim članovima kluba i svima koji su pomagali klub u proteklom periodu. Posebno priznanje, počasnog člana kluba pripalo je velemajstoru Božidaru Ivanović koji je u ime svih nagrađenih zahvalio na dobijenom priznanju.

Šahovski savez Srbije čestita 100 godina postojanja uzornom sportskom kolektivu – NŠK-u!